Werkwijze

In het prille begin werd mosterdzaad met de hand fijngemalen in een vijzel of mosterdmolen. Petrus Tierenteyn automatiseerde het proces echter reeds in de 19e eeuw via het aanwenden van een stoommachine.

Het mosterdzaad werd eerst te weken gezet en vervolgens fijngemalen. Het schoonmaken en onderhouden van de molen was vroeger een van de meest arbeidsintensieve taken.

Beschrijving van onze mosterd

De mosterd is vrij vloeibaar in vergelijking met andere merken. Ze wordt ter plekke in de winkel afgevuld in verschillende glazen, stenen of plastieken verpakkingen die wij de klant aanbieden. Of in het potje of kruikje dat de klant zelf meebrengt naar de winkel.

Tierenteyn-Verlent_lepel

De mosterd is zeer fijn van textuur en heeft ook een egale kleur. De scherpe geur doet denken aan mierikswortel. De smaak is scherp (“doet de neus opengaan”) met een licht zoete nasmaak.

Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van additieven moet de mosterd koel bewaard worden.

Grove-mosterd