De naam Tierenteyn is altijd verbonden geweest met Gent. Wanneer in 1840 voor het eerst mosterdfabrikanten in de adresboeken van Gent opgenomen worden duikt Petrus Tierenteyn hier reeds op. Vanaf de tweede wereldoorlog is de Tierenteyn familie de grootste in Gent wat mosterd betreft. Van alle takken van de familie die Gent ooit bezetten, is Vve Tierentetn-Verlent de enige die nog in Gent produceert.
De kruidenierszaak die ook van oudsher in verband staat met de mosterdverkoop, is sinds 1867 op de Groentenmarkt 3 gevestigd, waar nu tevens ook geproduceerd wordt. De gevel, de winkel en de mosterd maken deel uit van de geschiedenis en de eigenheid Gent. Daarom is de winkel zowel voor Gentenaars als bezoekers uit binnen- en buitenland een vast adres. Bovendien is de zaak ondertussen een van de laatste vaste waarden in Gent.
Voor vele bezoekers zijn de winkel en de mosterd nostalgische herinneringen aan hun jeugd. Vaak vertelt men spontaan over de tijd waarin mosterd rondgedragen werd en aan huis werd verkocht. Dat de mosterd nu nog vrij lopend is staat hiermee in verband. De mosterd wordt nog steeds met een houten lepel uit een houten vat geschept, zoals de traditie het wil.
De mosterd wordt in het Gentse door verschillende horeca zaken in de keuken aangewend en als smaakmaker bij een portie kaas of salami geserveerd. Zaken als Jiggers en Volta (gekende adressen in Gent) bieden hun klanten zelfs een mosterdcocktail aan. Een bewijs dat de mosterd ook op originele en vernieuwende manieren in de keuken ingezet wordt.