De fijngemalen mosterd wordt vanuit de kelder, waar ze gemaakt wordt, in een houten ton in de winkel gepompt. Hier wordt ze dan voor de ogen van de klant uitgeschept in de handgedraaide stenen potjes of glazen bokaaltjes.
De winkel staat verder bekend om haar pickels en mostarda (geconfijt fruit met mosterdolie), zure uitjes en augurkjes, azijnen en dergelijke meer. Verder worden er ook allerhande losse kruiden verkocht.
De naam Tierenteyn is altijd verbonden geweest met Gent. Wanneer in 1840 voor het eerst mosterdfabrikanten in de adresboeken van Gent opgenomen worden duikt Petrus Tierenteyn hier reeds op. Vanaf de tweede wereldoorlog is de Tierenteyn familie de grootste in Gent wat mosterd betreft. Van alle takken van de familie die Gent ooit bezetten, is Vve Tierentetn-Verlent de enige die nog in Gent produceert.
De mosterd is vrij vloeibaar in vergelijking met andere merken. Ze wordt ter plekke in de winkel afgevuld in verschillende glazen, stenen of plastieken verpakkingen die wij de klant aanbieden. Of in het potje of kruikje dat de klant zelf meebrengt naar de winkel.
De mosterd is zeer fijn van textuur en heeft ook een egale kleur. De scherpe geur doet denken aan mierikswortel. De smaak is scherp (“doet de neus opengaan”) met een licht zoete nasmaak.
Vve Tierenteyn-Verlent vestigde zich in 1867 definitief op de Groentemarkt 3. Het huis staat tegenwoordig gekend als huis ‘La demi Lune’ maar het is waarschijnlijk dat deze naam, net als het label en logo, afkomstig zijn van het pand op de Korte Munt 5. Niettemin is de oude winkel een uniek gebouw, dat zowel aan de binnen- als buitenkant kenmerken van architectuur uit de 18e en 19e eeuw vertoont. De kelder waarin de mosterd geproduceerd wordt, is een restant van de Romaanse architectuur. Het gebouw en haar interieur zijn daarom ook sinds 1995 beschermd.